Postopek obdelave naročil in izpisa naloga za prevoz
  www.transportplan.net > obdelava naročil


Preizkusite delovanje:
Najprej izpolnite testni obrazec za povpraševanje ali naročilo:

Servis obdelave naročil omogoča naročnikom prevozov pošiljanje povpraševanj in naročil prevoznikom, članom portala transportplan.net, tem pa nadaljnjo elektronsko obdelavo naročil in izpis naloga za prevoz. Za uporabo servisa ni potrebno nameščanje dodatne programske opreme. Nalog za prevoz lahko izpišete na kateremkoli računalniku z dostopom do interneta. 

Potem se prijavite  z imenom demo
in geslom
demo
 
ter izberite 'obdelava naročil' ter sledite navodilom.
 

Spletna obrazca za povpraševanje in naročilo sta dostopna preko povezave nad logotipom posameznega prevoznika v meniju portala transportplan.net, prevoznik pa ju lahko namesti tudi na svoje spletne strani.
Naročnik odpre obrazec za povpraševanje ali naročilo prevoza, izpolni polja in ga pošlje prevozniku.
 
 

 

  Če prevoznik prejme naročilo po drugi poti (telefonsko, po faxu ..), ga lahko vnese v sistem tako, da izbere 'obdelava naročil', nato pa 'Vpis naročila' in izpolni obrazec.
  Ko naročnik pošlje povpraševanje ali naročilo je prevoznik po e-pošti obveščen o novem povpraševanju ali naročilu. S svojim imenom in geslom se prijavi v servis in izbere 'obdelava naročil', če pa je že prijavljen, pa samo osveži podatke. S klikom na številko dokumenta odpre prispelo povpraševanje ali naročilo.

  Obrazec dopolni s ceno prevoza in pošlje ponudbo, zahteva potrditev naročila ali potrdi naročilo.
  Naročnik po e-pošti prejme obvestilo o prispeli ponudbi ali zahtevku za potrditev naročila, ki vsebuje povezavo na prispeli dokument. S klikom na povezavo odpre dokument in naroči prevoz ali potrdi naročilo.

 


  Prevoznik je po e-pošti obveščen o prejetem naročilu ali potrditvi naročila. S klikom na številko dokumenta ga odpre in doda na nalog za prevoz. Na en nalog lahko doda poljubno število naročil.
     
  Ko so vsa naročila dodana na nalog za prevoz, ga odpremo s klikom na povezavo Pokaži nalog. Vpišemo številko naloga, ime voznika in oznako vozila ter ga s klikom na Natisni nalog natisnemo.
Po potrebi posamezna naročila lahko odstranimo z naloga
(Urejanje naloga), preden pričnemo z izdelovo novega naloga, pa ga izpraznimo v celoti (Izprazni nalog). Ko dodamo posamezno naročilo na nalog, je označeno z 'nalog v pripravi', po izdaji pa ga označimo kot 'izdani nalog'  (Označi naloge v pripravi kot izdane).

Dodatne informacije: info@transportplan.net